5 Tips om Je Kinderen in Beweging te Krijgen (Met Hulp van een Basketbalpaal!)

Blog 5 Tips om Je Kinderen in Beweging te Krijgen (Met Hulp van een Basketbalpaal!)

Vind je ook een uitdaging om je kinderen van die bank af te krijgen en wat meer te laten bewegen? Je bent niet de enige! Gelukkig zijn er verschillende manieren om je kinderen aan te moedigen om actiever te zijn. In deze blog geven we je vijf leuke en praktische tips om kinderen meer te laten bewegen, bijvoorbeeld met behulp van een basketbalpaal! Pak een kop koffie, ga er lekker voor zitten en laat je inspireren.

Biedt variatie aan

Zorg ervoor dat er verschillende manieren zijn om te bewegen. De ene soort vindt voetballen geweldig, terwijl de andere liever met de frisbee in het park speelt. Is de basketbal paal een groot succes? Breng dan wat afwisseling door bijvoorbeeld een volleybalnet op te zetten of misschien zelfs een trampoline aan te schaffen! Door veel verschillende activiteiten aan te bieden, houd je het interessant en uitdagend voor je kinderen.

Betrokkenheid van het hele gezin

Maak er samen met je partner en eventuele broers of zussen een gezellige, actieve tijd van! Ga met z'n allen naar buiten voor een wandeling, fietstocht of een partijtje basketbal. Hierdoor laten jullie als volwassenen ook zien dat jullie het belangrijk vinden om actief te zijn én is het een goede gelegenheid om wat quality time met elkaar door te brengen.

Geef het goede voorbeeld

Je kunt je kinderen natuurlijk niet aanmoedigen om actief te zijn als je zelf de hele dag op de bank ligt. Zorg dus dat je zelf ook genoeg beweging krijgt en laat zien dat je er plezier in hebt. Trek je hardloopschoenen aan, maak een fietstochtje of pak zelf de basketbal en ga aan de slag met die basketbalpaal!

Beloon inzet in plaats van prestatie

Het gaat er uiteindelijk niet om of ze alle ballen in de ring gooien of onvermoeibaar achter een voetbal aan rennen. Het belangrijkste is dat ze plezier hebben in het bewegen. Dus wanneer je hun inspanningen wilt belonen, doe dat dan op basis van hun inzet en niet hun prestaties. Dat zorgt voor een positieve sfeer en stimuleert de bereidheid om het de volgende keer weer te proberen.

Recente berichten