Fruitvliegjes bestrijden

Blog Fruitvliegjes bestrijden

Het is erg vervelend als je last hebt van fruitvliegjes. Daarom kun je deze maar beter zo snel mogelijk bestrijden. Maar hoe moet je de fruitvliegjes in huis aanpakken? We hebben een paar tips voor je. Je moet ze in ieder geval niet proberen te vangen. Ze kunnen zich namelijk snel vermenigvuldigen, ze zijn ook erg snel en ze zijn klein. Als je denkt dat je ze hebt zijn er al weer nieuwe te zien, dus andere tips kun je beter proberen.

Sterke geuren

Fruitvliegjes zijn insecten en de meeste insecten houden niet van sterke en kruidige geuren. Als je tussen je fruit wat kruidnagel, salie, dille of knoflook legt, is de kans groot dat de fruitvliegjes wegblijven want daar houden ze niet van. Je kunt lavendel en/of basilicum in de keuken plaatsen, dit geeft een sterke geur af. Daar houden de fruitvliegjes niet van dus plaats een paar takjes in je keuken en de kans dat ze wegblijven is alleen maar groter.

Andere tips voor bestrijden fruitvliegjes

Nog een paar tips op een rijtje:

-         Een keuken moet altijd goed schoon zijn, maar gebruik dan geen schoonmaakmiddelen die naar fruit ruiken, want dan heb je kans dat je de fruitvliegjes aantrekt.

-         Als je een vuilnisbak binnen hebt, dan kun je een paar druppels basilicum olie er in druppelen, hierdoor gaat de geur van rottend voedsel weg.

-         Zorg dat je groenten en fruit altijd in een oude krant wikkelt en dan pas in de GFT bak plaatst. Je kunt hierdoor de rottende geur tegengaan, fruitvliegjes zijn er dol op!

-         Een goede luchtdoorstroming is altijd belangrijk en laat het nou net zo zijn dat de fruitvliegjes daar een hekel aan hebben. Maak daar daarom goed gebruik van en zo kun je ze ook weghouden uit je woning. Zet de ramen regelmatig open, en het beste is dan meerdere ramen tegelijkertijd.

Recente berichten